Bezoek Solid België

De kwaliteits- en veiligheidscertificaten van Solid Nederland

Bij Solid Nederland vinden we kwaliteit en veiligheid ontzettend belangrijk. Ontdek nu welke kwaliteits- en veiligheidscertificaten we behaalden.

Bij Solid Engineering & Construction B.V. staan – net zoals bij de afdeling in België – de kwaliteit en de veiligheid op de werkvloer voorop. Meer nog: ze zitten verweven in ons DNA!

We zijn al jarenlang trotse bezitters van maar liefst 3 kwaliteits- en veiligheidscertificaten die aantonen dat Solid een kwaliteitsvolle, betrouwbare partner is en erg veel belang hecht aan een veilige werkomgeving.

Welke certificaten er nu precies ingelijst aan onze muur hangen? Dat ontdek je hier.

1.    VCA**-certificaat voor optimale veiligheid op de werkvloer

Het VCA**-certificaat

Solid Engineering & Construction B.V. is actief in sectoren, de industrie bijvoorbeeld, waar werknemers risicovolle werkzaamheden uitvoeren of in een risicovolle omgeving werken. Daarom zijn bij Solid een veilige werkomgeving en veilige werkomstandigheden belangrijk voor zowel werknemer, werkgever als derden.

Met het VCA**-certificaat (Veiligheid Checklist Aannemers) tonen we bij Solid Engineering & Construction B.V. aan dat we alle veiligheidsvoorschriften naleven en dat we risico’s en ongevallen op de werkvloer vermijden met de nodige preventiemaatregelen.

Het VCA**-certificaat legt voor Solid een belangrijke basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan. Het certificaat is dan ook heel belangrijk in de sector en een cruciale voorwaarde om een samenwerking te kunnen opstarten. Het biedt garantie dat Solid een deskundige en betrouwbare partner is die een veilige en gezonde werkomgeving belangrijk vindt.

Solid en het VCA**-certificaat

Veiligheid op de werkvloer? Daar werkt iedereen binnen Solid aan mee. De directie speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol door beleidsmatige beslissingen te nemen, een Safety Team aan te stellen en sterk betrokken te blijven bij alle veiligheidsgerelateerde onderwerpen, meetings en audits.

Het Safety Team zet zich dan weer dagelijks in om de veiligheid op de werkvloer bij Solid te garanderen. De grootste troef van dit team is het veelzijdige karakter van de verschillende spelers. Filip, Leslie, Tom, Simone en Heidi spelen allemaal een belangrijke rol binnen het team.

De directie en het Safety Team rekenen ten slotte op de blijvende inzet van alle collega’s om veilig te handelen, onveilige situaties of conflicten steeds te melden en feedback te geven waar nodig.

Het VCA**-certificaat wordt elk jaar vernieuwd. Mede daardoor draagt Solid veiligheid ook zo hoog in het vaandel. Dankzij onze optimale samenwerking tussen de verschillende afdelingen (directie, Safety Team, accountmanagers en consultants) hebben we nu al enkele jaren op rij een positieve beoordeling gekregen tijdens de jaarlijkse audits. En daar zijn we best trots op!

2.    ISO 9001:2015, de norm voor kwaliteit en klanttevredenheid

Het ISO 9001:2015-certificaat

Bij Solid Engineering & Construction B.V. streven we voortdurend naar een optimale klanttevredenheid en willen we de kwaliteit van de services die we aanbieden continu verbeteren. Daarom zijn we sinds 2016 in het bezit van een ISO 9001:2015-certificaat dat ons helpt om ons managementsysteem en bedrijfsprocessen te verbeteren. Dit certificaat is dé maatstaf op het vlak van transparantie, betrouwbaarheid en kwaliteit binnen organisaties.

Met het ISO 9001:2015-certificaat toont Solid aan dat de diensten die we leveren voldoen aan de eisen van de klant én aan de wet- en regelgeving. Daarnaast proberen we continu de klanttevredenheid te verhogen door het kwaliteitsmanagementsysteem doeltreffend toe te passen, met inbegrip van processen voor het verbeteren van het systeem.

Solid en het ISO 9001:2015-certificaat

Momenteel is Solid gecertificeerd voor ISO 9001:2015, het certificaat is 3 jaar geldig en jaarlijks wordt een zogenaamde ‘toezichtsaudit’ uitgevoerd. Na 3 jaar volgt een audit om het certificaat te vernieuwen (‘hercertificeringsaudit’). Tijdens deze audit controleert en analyseert een externe, onafhankelijke instelling de werking van het managementsysteembinnen Solid Engineering & Construction B.V..

We doen er binnen Solid alles aan om het managementsysteem zoveel mogelijk bij te sturen en te optimaliseren.Het certificaat toont aan dat Solid Engineering & Construction B.V. een transparante en betrouwbare speler is, wat toch belangrijk is voor heel wat opdrachtgevers.

3.    SNA-keurmerk voor de verplichtingen uit arbeid

Het SNA-keurmerk

Solid Engineering & Construction B.V. stelt arbeid (of personeel) ter beschikking van andere bedrijven. En bij deze beroepsactiviteiten horen een aantal wettelijke verplichtingen.

De norm NEN 4400-1 bepaalt of bedrijven zoals Solid voldoen aan alle verplichtingen die bij de beroepsactiviteiten komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan regels rond aangifte van loonuitkeringen, belastingen, sociale zekerheid, de administratie van werknemersdossiers en identiteitsdocumenten, enzovoort. Solid Engineering & Construction B.V. voldoet aan de NEN 4400-1-norm en kreeg daardoor het SNA-keurmerk (Stichting Normering Arbeid).

Het SNA-keurmerk heeft enkele voordelen voor Solid. Zo beperkt het de risico’s op aansprakelijkheid voor verplichtingen uit arbeid die door de uitlener of (onder)aannemer niet zijn voldaan.

Solid en het NEN 4400-1-certificaat

Solid Engineering & Construction ontving in 2016 al een positieve NEN 4400-1-keuring. Onze afdeling in België behaalde vorig jaar, in 2019, het NEN 4400-2-certificaat. Deze norm voorziet de regelgeving voor bedrijven gevestigd in het buitenland die personeel detacheren of aan onderaannemers uitleden in Nederland.

Solid wordt door een gecertificeerde instelling tweejaarlijks gecontroleerd. Op het vlak van onze verplichtingen proberen we continu bij te sturen en te optimaliseren zodat we kunnen inspelen op de veranderende wet- en regelgeving.

Wil jij aan de slag bij Solid?

Wil jij aan de slag bij een werkgever die betrouwbaar, kwaliteitsvol en transparant is en die veiligheid op de werkvloer hoog in het vaandel draagt? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Bij Solid Engineering & Construction B.V. luisteren we graag naar jouw ambities.

Neem alvast eens een kijkje tussen onze vacatures. Er staat vast iets tussen voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons