Bezoek Solid België

Ontmoet Lex, onze nieuwe recruiter voor Solid Talent in Nederland.

Heb je onze nieuwe collega Lex al ontmoet? Deze enthousiaste recruiter zal het Solid team in Nederland versterken en zo mee...

Hoi Lex, je hebt jezelf al kort voorgesteld in een video op onze sociale media, maar kan je nog iets meer over jezelf vertellen?

Lex: “Of ik nog iets meer over mezelf kan vertellen? Dan zijn we wel even bezig (lacht). In het kort: ik ben Lex en ik woon in Baarle-Hertog, vlakbij de Belgische grens. Daardoor ben ik een échte Nederbelg. Ik heb een vriendin, twee katten en verdeel mijn tijd tussen Baarle en Breda.

Naast werk besteed ik al mijn tijd aan muziek. Ik hou van sporten en ik drink graag al eens een biertje met vrienden. Verder reis ik graag, liefst zo ver mogelijk.”

Interessant! Nu wat je werk betreft: je gaat aan de slag als recruiter bij Solid Talent in Nederland. Hoe gaat dat er concreet uitzien?

Lex: “Solid Talent Nederland bestaat uit een team van 3 medewerkers: Hidde is onze account manager, Simone is de spil van het verhaal als office manager en nu zal ik het team vervoegen als recruiter.

Solid Talent in Nederland maakt deel uit van Solid Talent in België, dus we werken in dezelfde sectoren als onze Belgische collega’s. Denk aan de bouw, industrie, life sciences en office.

In Nederland ligt de focus iets meer op de industriële- en petrochemische sector, dus ik ga vooral op zoek naar profielen zoals werkvoorbereiders en engineers in deze twee sectoren.”

Jij lijkt echt wel gepassioneerd door je werk. Vertel eens, wat vind je zo leuk aan de job als recruiter?

Lex: “Ja, dat klopt, ik heb al enkele jaren ervaring als recruiter in de technische sector. Na een kleine uitstap, kon ik niet wachten om terug als recruiter bij Solid Talent aan de slag te gaan.

Ik hou ervan om met mensen te werken. Dat klinkt heel cliché, maar het is wel zo. De kick die je krijgt wanneer je de juiste persoon aan de juiste klant kan matchen. Het blijft iets wat nooit gaat vervelen.”

Dat geloven we graag! Tot slot: hoe wil je de komende maanden of jaren -samen met Solid Talent- groeien?

Lex: “Bij Solid Talent lopen heel wat mensen rond met specifieke kwaliteiten en talenten. Ik wil de komende maanden dus veel van hen leren. Zo kan ik daarna met deze kennis en ervaring Solid Talent in Nederland ook naar een hoger niveau tillen, zoals dat met Solid Talent in België al het geval is.

Ik geloof heel hard in het DNA van Solid Talent. Dat bewijst het succes van Solid in België en dat is ook absoluut mogelijk in Nederland. Ik denk dat we met een ‘hands-on-aanpak’ al veel kunnen bereiken. Ik wil veel mensen spreken zodat Solid Talent meer zichtbaar wordt in Nederland. Zo denk ik dat we Solid Talent in Nederland kunnen laten uitgroeien tot een even groot succes als in België.”

Wij wensen je heel veel succes met deze plannen binnen Solid Talent! Bedankt voor het gesprek, Lex.

Wil jij ook bijdragen aan de groei van Solid Talent? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij bespreken graag je ambities en carrièremogelijkheden binnen Solid Talent.

Neem ook zeker eens een kijkje tussen onze vacatures. Er staat vast iets tussen voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Ben je helemaal door deze blog geracet? Kijk je nu al uit naar het vervolg? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief voor extra blogs, informatie en behind-the-scenes te verhalen.

Contacteer ons