Werken als consultant, wat houdt het in?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of heb je net je diploma op zak en wil je een eerste ervaring opdoen? Dan is een job in consultancy misschien wel iets voor jou!

Is de wereld van consultancy nieuw voor je? Waarschijnlijk vraag jij je dan af wat een consultant precies doet, wat je mogelijkheden zijn en vooral: wat de voordelen zijn voor jou!

Solid Talent legt je graag uit hoe je carrière eruit zal zien wanneer je aan de slag gaat als consultant.

Benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat doet een consultant?

Werken als consultant houdt in dat je als onafhankelijke expert operationeel of strategisch advies geeft aan klanten. Bedrijven zijn voor sommige projecten namelijk op zoek naar expertise binnen een bepaald vakgebied en beschikken niet meteen over eigen werkkrachten met deze kennis of vaardigheden.

De precieze inhoud van je job binnen consultancy hangt af van het vakgebied waarin je gespecialiseerd bent, je expertise, de opdracht die je krijgt en de rol die je zal spelen binnen het bedrijf van de klant.

Het belangrijkste kenmerk van de consultancysector is dat je steeds voor ‘kortere’ periodes voor eenzelfde bedrijf werkt. Je wisselt dus regelmatig van werkomgeving. Zodra de opdracht is afgerond, krijg je een nieuwe uitdaging, vaak bij een nieuwe klant.

In welke sectoren kan ik werken als consultant?

Solid Engineering & consultants is voornamelijk actief in twee verschillende sectoren:

  • industrie
  • bouw

Heb jij een opleiding genoten binnen één van deze vier (of meerdere) sectoren? Of heb je heel wat jaren ervaring binnen deze branches op de teller staan? Dan kom je zeker in aanmerking voor een job in consultancy bij Solid Talent!

Werken als consultant houdt in dat je heel wat belangrijke eigenschappen moet hebben. Denk maar aan flexibiliteit, zelfstandigheid of creativiteit. Wil je weten of een job in consultancy je op het lijf geschreven is? Ontdek het hier!

We zijn altijd op zoek naar getalenteerde profielen zoals werkvoorbereiders, projectingenieurs, projectleiders, document controllers… en nog veel meer! Hier vind je een uitgebreid overzicht van onze vacatures.

Werken als consultant, what’s in it for me?

Je weet nu wat consultancy inhoudt, maar wat zijn de voordelen voor jou? We vertelden je hierboven al meer over de voordelen van een vast contract bij Solid Talent, maar er komen nog enkele extraatjes bij kijken.

Afwisseling zorgt voor ervaring

Hou je van verandering en afwisseling in je job? Dan is werken als consultant écht iets voor jou! Elk nieuw project zorgt voor een nieuwe uitdaging en een nieuwe werkomgeving. Bij elke nieuwe opdracht zal je iets bijleren, al dan niet van collega’s, en de nodige ervaring opdoen die je later kan gebruiken voor nieuwe klanten.

Vrijheid + verantwoordelijkheid = vrolijkheid

Bij Solid Talent verwachten we veel zelfstandigheid, maar daar krijg je wel veel vrijheid voor in de plaats. Als consultant kan je flexibel werken en helemaal je eigen agenda beheren. Geen baas die constant op je vingers zit te kijken? Dat brengt uiteraard wél heel wat verantwoordelijkheid met zich mee.

Rollenspel

Een consultant komt in zijn carrière heel uiteenlopende mensen tegen: van leidinggevenden en CEO’s tot administratieve talenten en ondersteunende teams. De verschillende opdrachten zorgen er ook voor dat jij telkens een andere rol zal moeten opnemen.

Carrièrecoach

Uiteraard maakt Solid Talent het ook mogelijk om jezelf bij te scholen. Want naast je ervaring in het vak, zijn specifieke opleidingen soms ook nodig. Daarom is Solid Engineering & Construction een echte carrièrecoach voor zijn consultants en ondersteunen we je met trainingen om je kennis en vaardigheden nog meer bij te schaven.

Meer weten?

Helemaal overtuigd nu we je een snelcursus consultancy hebben gegeven? Wil je werken als consultant? Neem dan zeker contact met ons op! Wij bespreken graag jouw carrièremogelijkheden bij Solid Engineering & Construction.

Neem alvast een kijkje tussen onze vacatures. Je vindt er vast iets wat bij je past!

[BEKIJK ONZE VACATURES]